Kalyhaskovacs.hu

A mindenki által jól ismert légfűtéses kandallók és cserépkályhák kedvező tulajdonságait ötvöző építési módszer. nyugat-európai országokban már régóta bevált, optimális fűtési megoldás.

A környezet fűtése nem a forró levegő áramoltatásával, hanem a hőtároló anyagokból készülő burkolat fűtővé tételével valósul meg. A kandallóknál jellemzően gyorsan felszabaduló hőenergia az építményben akkumulálódik, és lágyan sugárzó, egyenletes melegként jelenik meg.

A hagyományos samott vagy hőtároló lapokból épülő burkolat festhető, vakolható, egyéb módon dekorálható. Kályhacsempékkel és egyedi kerámia elemekkel kiválóan ötvözhető.

A szerkezeten belül további akkumulációs anyagok vagy füstjáratként alkalmazott hőhasznosítók helyezhetőek el, amelyek növelik a hőtároló tömeget, és javítják a hatásfokot.Az így épült kandallók a tűz kialvása után még hosszú órákon át melegítik a környezetet.

Ezek a rendszerek jó tulajdonságaiknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a ma épülő házak komfortos fűtésére. Kevés időráfordítást igényelnek, szakaszos üzemeltetéssel is jól funkcionálnak. A látszatra kandallónak tűnő építmények a kályhák előnyeivel bírnak.

Munkáimhoz elsősorban HOXTER tűztérbetéteket és ORTNER hőtároló rendszereket alkalmazok.
Ezzel garantálom a magas hatásfokú üzemelést és a hosszú élettartamot.

Kalyhaskovacs.hu